Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

SUA: Sancțiuni împotriva întreprinderilor rusești din sectorul apărării

© Facebook / U.S. Department of StateDepartamentul de Stat al SUA
Departamentul de Stat al SUA - Sputnik Moldova
Abonare
SUA a impus o serie de sancțiuni împotriva întreprinderilor rusești din industria militară.

CHIȘINĂU, 10 mai — Sputnik. Washingtonul a impus miercuri noi sancțiuni împotriva unui șir de persoane fizice și juridice, pentru încălcarea legislației naționale cu privire la proliferarea armelor de distrugere în masă, potrivit Registrului Federal al SUA.

Republican presidential candidate Donald Trump speaks during a campaign rally - Sputnik Moldova
SUA se retrag din acordul nuclear cu Iranul și reiau sancțiunile

În lista neagră au ajuns structuri rusești, iraniene, nord-coreene și chineze, precum și din Turcia și Arabia Saudită. Se presupune că restricțiile vor fi valabile pentru o perioadă de doi ani.

Dintre organizații rusești, în lista sancțiunilor se află Centru de instruire a trupelor antiaeriene din Gatchina, Institutul central din Kursks de știință și cercetare al Ministerului Apărării, un birou de proiectare a aparatajului din Tula, garda regimentului 183 de apărare antirachetă, concernul de cercetare și producție BARL.

Potrivit documentului, autorităților SUA li se va interzice să încheie contracte cu aceste companii, să le acorde vreun sprijin sau să facă comerț cu armament.

Lista conține în total 28 de structuri. În opinia guvernului american, acestea ar fi acordat sprijin Iranului, Siriei sau Coreei de Nord în dezvoltarea rachetelor de croazieră și balistice.

Analist român: Nu se poate trăi pe această planetă fără un dialog rațional cu Rusia>>>

Anterior, Departamentul de Stat a interzis orice contacte ale instituțiilor de stat cu compania rusă "Rosoboronexport", acuzând-o de încălcare a legislației americane cu privire la transmiterea tehnologiilor legate de rachete și arme de distrugere în masă.

Fluxul de știri
0