Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

N-o să-ți vină să crezi: Preferințele nebănuite ale moldovenilor

© Sputnik / Miroslav RotariMotociclist мотоциклист
Motociclist мотоциклист - Sputnik Moldova
Abonare
Este un lucru recunoscut deja, moldovenii au gusturi elevate în toate, mai ales în ceea ce ține de mijloacele de locomoție.

CHIȘINĂU, 10 mai — Sputnik. Agenția Servicii Publice a făcut publică o statistică a motocicletelor înmatriculate în primele patru luni ale anului curent. Printre acestea se numără atât vehicule pe două roți cu motoare cu o capacitate cilindrică mare, cât și motociclete cu o capacitate mai mică.

Printre cele 250 de motociclete care au fost înmatriculate în perioada respectivă, cele mai solicitate mărci, cu o capacitate cilindrică a motorului care depășește 500 de centimetri cubi, sunt,,HONDA",,,BMW",,,KAWASAKI" și,,SUZUKI". Astfel, de la începutul anului au fost înmatriculate 24 de motociclete de marca,,HONDA", 16 de marca,,BMW", 13 de marca,,SUZUKI" și zece,,KAWASAKI".

Import de automobile noi - Sputnik Moldova
Societate
Statistica vânzărilor de automobile noi în primul trimestru 2018: Ce preferă moldovenii

Proprietarii de motociclete cu capacitate cilindrică a motorului ce nu depășește 500 de centimetri cubi aleg mărcile,,YAMAHA" și,,VIPER". Datele Agenției arată că, în perioada 1 ianuarie — 1 mai 2018, au fost luate la evidență 127 de motociclete de marca,,VIPER" și 25 de marca,,YAMAHA".

Conform datelor din Registrul de stat al transporturilor, în prezent, în Republica Moldova sunt înmatriculate peste 20 de mii 700 de motociclete de diferite mărci și modele. Dacă în anul 2016 au fost luate la evidență 1255 de vehicule pe două roți, anul trecut au fost înregistrate aproximativ 1370 de motociclete.

Înmatricularea motocicletelor poate fi efectuată la orice subdiviziune teritorială a Departamentului înmatriculare a mijloacelor de transport și calificare a conducătorilor auto a Agenției Servicii Publice.

Fluxul de știri
0