Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Istoric: Începutul unui nou război este mult mai aproape decât ne putem imagina

© SputnikValentin Beniuc
Valentin Beniuc - Sputnik Moldova
Abonare
La 73 de ani de la încheierea celui de-al doilea război mondial, istoricii vorbesc tot mai insistent despre eventualitatea izbucnirii unui nou război în lume.
Istoric: Începutul unui nou război este mult mai aproape decât ne imaginăm

Istoricul Valentin Beniuc, rector al Institutului de Relații Internaționale din Moldova, a declarat în cadrul emisiunii „Kilometrul 0", de la Sputnik Moldova, că în orientul mijlociu ar putea să izbucnească un conflict de talie mondială. Iar acesta ar putea fi cauzat de faptul că președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a decis retragerea din acordul nuclear cu Iranul.

„Războaiele vin atunci când nu te aștepți. Iar noi, urmărind procesele politice internaționale, vedem că unii politicieni fac anumite jocuri. Iar evenimentele din orientul mijlociu ne demonstrează cu prisosință acest fapt. Iar acum, mai mulți lideri europeni îl sfătuiesc pe Trump să nu iasă din acordul cu Iranul", a spus Valentin Beniuc.

Continuarea interviului — pe fișierul audio atașat.

 

Fluxul de știri
0