Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Relațiile dintre Rusia și Germania sunt determinante pentru întreaga Europă

© Photo : МИД РоссииВстреча глав МИД РФ и ФРГ С. Лаврова и Х. Мааса
Встреча глав МИД РФ и ФРГ С. Лаврова и Х. Мааса - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul de Externe în exercițiu al Rusiei, Serghei Lavrov, a avut o întrevedere la Moscova cu omologul său german, Heiko Maas.

CHIȘINĂU, 10 mai — Sputnik. Relațiile dintre Rusia și Germania sunt determinante pentru situația de pe continentul european. Moscova este gata să colaboreze cu Berlinul pentru soluționarea problemelor bilaterale și multilaterale, a declarat ministrul de Externe în exercițiu al Federației Ruse, Serghei Lavrov, comunică RIA Novosti.

„Contăm pe o conlucrare ce ține de întregul complex de probleme ale relațiilor noastre bilaterale, de afacerile internaționale. Relațiile ruso-germane reprezintă relațiile dintre două puteri principale de pe continentul european; lucrurile întotdeauna au depins de starea lor. În perioadele de criză a avut de suferit întregul continent și, invers: când Rusia și Germania erau în acord, acest lucru era în folosul tuturor puterilor internaționale", a declarat Lavrov la întrevederea cu omologul său german, Heiko Maas.

Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov: În Occident se accentuează tendința de renunțare la rădăcinile spirituale

Lavrov a adăugat că împăcarea istorică dintre Rusia și Germania, atunci când s-au reunit RFG și RDG, a avut o mare importanță pentru toată Europa.

„Noi am sperat foarte mult că, după reunirea Germaniei, va urma unirea Europei, construirea unei case europene comune, bazate pe o securitate egală și indivizibilă. Cu părere de rău, acest lucru nu s-a produs, însă noi ținem în vizor acest scop strategic" a menționat Lavrov.

Ministrul rus a subliniat că Moscova este gata să caute împreună cu partenerii germani, occidentali metode de abordare comune, chiar și în situația actuală care s-a creat nu din vina Rusiei, situație care umbrește în continuare conlucrarea atât cu Europa, cât și pe arena mondială.

La rândul său, Maas a spus că joi a depus flori la mormântul Soldatului Necunoscut.

„În pofida tuturor evenimentelor îngrozitoare din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, între oamenii din țările noastre există relații foarte strânse, foarte umane, precum și un dialog deschis, stabil pe care sperăm să-l continuăm pe viitor", a declarat Maas.

Fluxul de știri
0