Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Președintele Igor Dodon, despre locul Moldovei în Uniunea Economică Eurasiatică

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului a declarat că Moldova poate deveni prima țară observator la Uniunea Economică Eurasiatică.

CHIȘINĂU, 10 mai — Sputnik. Moldova poate deveni prima țară cu statut de observator pe lângă Uniunea Economică Eurasiatică (UEE); această chestiune ar putea fi examinată la ședința de la Soci, a declarat președintele Igor Dodon într-un interviu pentru RIA Novosti.

Pe data de 14 aprilie 2017, Consiliul Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice a aprobat acordarea pentru Moldova a statutului de țară observator. Anterior, Dodon semnase memorandumul de colaborare a Moldovei cu UEE.

„Avem invitația prealabilă la ședința UEE de la Soci în calitate de oaspete de onoare, există toate șansele ca să fie examinată chestiunea cu privire la acordarea statutului de observator pentru Moldova", a spus Dodon.

Potrivit acestuia, Moldova poate deveni prima țară cu statut de observator, fapt ce „ne va permite să cunoaștem mai multe despre mecanismele funcționării UEE și cum pot fi promovate mărfurile noastre pe piețele Uniunii. Următoarea etapă depinde și de UEE, și de Moldova; este necesar să ne cunoaștem mai bine", a adăugat Dodon.

UEE este o asociație economică internațională de integrare, creată pe baza Uniunii Vamale și a Spațiului Economic Unic, funcționând de la 1 ianuarie 2015. Membrii actuali ai UEE sunt Rusia, Armenia, Belarus, Kazahstan și Kirghizia.

Fluxul de știri
0