Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Traian Băsescu, deocamdată, nu este „moldovean": Curtea de Apel Chișinău a emis o hotărâre

© AFP 2024 / THIERRY CHARLIERTraian Băsescu
Traian Băsescu - Sputnik Moldova
Abonare
Colegiul Civil al Curții de Apel Chișinău a pronunțat, în ședința din 10 mai, o decizie în dosarul „Băsescu vs Dodon".

CHIȘINĂU, 10 mai — Sputnik. Curtea de Apel a menținut hotărârea primei instanței — astfel, fostul președinte al României Traian Băsescu rămâne, deocamdată, fără cetățenia Republicii Moldova.

Traian Băsescu - Sputnik Moldova
Politică
Băsescu riscă totul: ”O grupare de crimă organizată, știm semnatarii”

În ianuarie curent, Judecătoria Chișinău a respins cererea lui Traian Băsescu depusă împotriva lui Igor Dodon ca „fiind neîntemeiată" și a constata că decretul lui Igor Dodon este legal.

Consilierul prezidențial Maxim Lebedinschi, care îl reprezintă pe Igor Dodon în instanța de judecată, a declarat că Traian Băsescu ar fi ascuns faptul că era urmărit penal atunci când a primit cetățenia Republicii Moldova și acesta ar fi principalul motiv al retragerii ei.

Decizia de astăzi a Curții de Apel poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiție.

Menționăm că soții Băsescu au primit cetățenia Moldovei în vara anului 2016. Primul decret semnat de președintele Igor Dodon, care a preluat mandatul de președinte la sfârșitul aceluiași an, a fost cel privind retragerea cetățeniei Republicii Moldova lui Traian Băsescu, dar nu și soției acestuia.

Premierul lui Băsescu fuge din PMP! Detalii din culise>>>

În primăvara anului trecut, Traian Băsescu l-a atacat în judecată pe Igor Dodon, cerând să fie anulat decretul privind retragerea cetățeniei moldovenești.

Fluxul de știri
0