Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Reacţia Rusiei la decizia lui Trump de a se retrage din acordul cu Iranul

© AFP 2022 / Joel SagetCars drive past the Russian Foreign Ministry building in Moscow on May 5, 2016
Cars drive past the Russian Foreign Ministry building in Moscow on May 5, 2016 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministerul rus de Externe punctează într-un comunicat de presă că acțiunile SUA demonstrează că Washingtonul este de fapt incapabil să poarte negocieri.

CHIŞINĂU, 9 mai — Sputnik. Moscova este "profund dezamăgită" de decizia Washingtonului de a renunța la acordul nuclear iranian, potrivit Ministerului rus de Externe. Pasul făcut de SUA este o "încălcare flagrantă" a dreptului internațional, mai precizează acesta.

Republican presidential candidate Donald Trump speaks during a campaign rally - Sputnik Moldova
SUA se retrag din acordul nuclear cu Iranul și reiau sancțiunile

"Statele Unite acționează din nou în contradicție cu poziția majorității țărilor, urmărind doar propriile interese înguste și egoiste", se menţionează într-o declaraţie a Ministerului rus de Externe, ca urmare a anunțului făcut de Donald Trump că Statele Unite ale Americii se retrag din acord și impun sancțiuni asupra Iranului. Washingtonul "încalcă în mod flagrant legea internațională",  în timp ce atrage atenția asupra faptului că "nu există motive pentru perturbarea" acordului.

Efectiv, acțiunile SUA demonstrează că Washingtonul este, de fapt, incapabil să poarte negocieri, se mai menţionează în declaraţia diplomaţiei ruse. Cea mai recentă mișcare făcută de Trump demonstrează doar că nemulțumirile SUA împotriva "activității nucleare iraniene absolut legale" au fost întotdeauna doar un "pretext pentru rezolvarea scorurilor politice" cu Teheranul, mai precizează MAE rus în comunicat.

Fluxul de știri
0