Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul a majorat salariile – Iată cine sunt beneficiarii

© Sputnik / Miroslav Rotariбанкноты номиналом 200 лей
банкноты номиналом 200 лей - Sputnik Moldova
Abonare
Cabinetul de Miniștri a decis majorarea din data de 1 mai a cuantumului minim garantat al salariului în sectorul real.

CHIȘINĂU, 9 mai — Sputnik. Guvernul a stabilit că, începând cu 1 mai 2018, cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real (la întreprinderi, organizații, instituții cu autonomie financiară, indiferent de tipul de proprietate și forma de organizare juridică) este stabilit în mărime de 15,44 lei pe oră sau 2610 lei pe lună, calculat pentru un program complet de lucru în medie de 169 de ore pe lună.

Pavel Filip face declarații uluitoare despre cum se majorează salariile în Moldova>>>

Cabinetul de Miniștri al lui Pavel Filip a luat această decizie în conformitate cu prevederile Articolului 12 din Legea Salarizării din 14 februarie 2002 și în conformitate cu modificările şi completările ulterioare. Și anume el a operat modificări la punctului 1 din Hotărârea Guvernului nr. 165 din 9 martie 2010 „Cu privire la cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real" (Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 2010, nr. 35, art. 219).

Fluxul de știri
0