Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chișinău, Ziua Victoriei: Cele mai emoționante momente de la ceremonia oficială

Abonare
Mii de cetățeni ai Moldovei au venit la Complexul Memorial „Eternitate” pentru a cinsti memoria celor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

La ceremonia oficială au participat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, spicherul Parlamentului, Andrian Candu, premierul țării, Pavel Filip, deputați, membri ai Guvernului, șefi ai misiunilor diplomatice în ţara noastră.

În comentariul pentru Sputnik, ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin, a menţionat cât de important este sî fie păstrată în memorie Marea Victorie.

„Dați-mi voie să felicit toți veteranii cu ocazia marii sărbători. Astăzi, în Moldova, Rusia și în multe alte țări ale coaliției antihitleriste, au loc ceremonii consacrate Zilei Victoriei, cumulate cu Ziua Europei, adică aceasta este o sărbătorire comună a celor două date — 8 și 9 mai", a declarat diplomatul.

Muhametșin a spus ce sentimente îl încearcă în această zi.

„Este foarte emoționant, deoarece părinții mei au luptat pe front, până la sfârşitul războiului. Slavă Domnului, s-au întors vii. Însă, cu părere de rău, ei nu mai sunt astăzi printre noi. În această zi noi îi cinstim pe veterani", a spus ambasadorul.

În seara zilei de 8 mai, în piața din centrul Chișinăului, a avut loc un concert grandios cu participarea artiștilor ruși și moldoveni. Iar azi, de Ziua Victoriei, zeci de mii de oameni se îndreaptă cu flori spre "Flacăra Eternă", pentru comemorarea participanților la Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Fluxul de știri
0