Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vladimir Filat o duce bine-mersi în pușcărie - Are de toate: vizite, colete

© Sputnik / Vladimir PolusatovЭкс-премьер-министр, глава ЛДПМ Владимир Филат
Экс-премьер-министр, глава ЛДПМ Владимир Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul premier Vladimir Filat, care a fost condamnat, pe 27 iunie 2016, la nouă ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de corupere pasivă și trafic de influență, este perfect sănătos și o duce bine-mersi în pușcărie.

CHIȘINĂU, 8 mai — Sputnik. Deținutul Vladimir Filat, care se află după gratiile Penitenciarului nr. 13 din Capitală, se bucură de toate drepturile prevăzute de lege, beneficiază de întrevederi de lungă și scurtă durată, nu este sancționat de către administrația închisorii și primește colete. Anunțul a fost făcut chiar de șeful Departamentului Instituții Penitenciare, Aureliu Suhan, care a acordat un interviu Ziarului de Gardă la acest subiect.

Suhan spune că fostul lider al PLDM este vizitat uneori chiar și de către foști colegi.

"E bine — mersi. El este vizitat, în special, de rudele sale, de unii colegi, cred, de activități anterioare ale lui, foarte rar, de altfel. Asta ar fi. Miza este pe rudele din cercul cel mai apropiat", afirmă Suhan.

Șeful Departamentului Instituții Penitenciare nu a precizat însă cine sunt foștii colegi care îl vizitează pe Filat: că este vorba de foștii tovarăși de partid care i-au mai rămas fideli sau de către foștii parteneri de afaceri care continuă să aibă grijă de businessul politicianului întemnițat. 

Angela Gonța - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Angela Gonța a plâns mult după Vladimir Filat

Amintim că pe 27 iunie 2016, Filat a fost condamnat de prima instanţă la nouă ani de puşcărie în penitenciar de tip închis. Decizia a fost menținută și de instanțele ierarhic superioare, iar fostul lider PLDM a epuizat toate căile de atac.

Procurorii au cerut pentru fostul premier Filat, care a fost și liderul PLDM, 19 ani de închisoare, iar avocații au solicitat achitarea integrală a fostului deputat.

Ex-premierul se află în arest în Penitenciarul nr.13 din Chișinău.

Fostul şef al Guvernului şi deputat PLDM a fost reţinut la 15 octombrie 2015, imediat ce Parlamentul i-a retras imunitatea de deputat.
Vladimir Filat va ieși din închisoare în data de 15 octombrie 2024. Dar asta cu condiția că nu va fi condamnat în alte dosare, așa cum spunea că ar putea să se întâmple, la sfârșitul lunii februarie 2018, procurorul general al Republicii Moldova, Eduard Harunjen.

Fluxul de știri
0