Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alte cinci troleibuze noi pentru Chișinău - Când vor ajunge în Capitală

© SputnikRuslan Codreanu
Ruslan Codreanu - Sputnik Moldova
Abonare
Pe ce străzi vor circula cele cinci troleibuze noi.
Alte cinci troleibuze noi pentru Chișinău. Când vor ajunge în Capitală

Alte cinci troleibuze noi vor ajunge la Chișinău, în luna iunie. Potrivit primarului interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, ca și în cazul celorlalte troleibuze de pe linia Chișinău — Stăuceni, cele cinci unități de transport vin din Belarus, iar bateriile acestora vor fi asamblate aici, la Chișinău.

„În luna iunie urmează să mai primim alte cinci troleibuze. Ne va lua cam 4-5 săptămâni să le asamblăm aici, după care vom decide pe care linii vor fi puse", a declarat Ruslan Codreanu în cadrul emisiunii Atitudini de la Radio Sputnik Moldova.

Edilul nu exclude posibilitatea lansării unei linii de troleibuz Ialoveni — Chișinău.

„Trebuie să recunosc că o mare parte din cetățenii din Ialoveni muncesc în Chișinău, achită impozite aici, în oraș. Ei au tot dreptul la transport. Mai ales că orașul Ialoveni se află chiar lângă Chișinău", a subliniat Ruslan Codreanu.

Precizăm că luni, 7 mai, Primăria municipiului Chişinău a lansat o nouă linie de troleibuz: Chișinău — Sângera, care face legătură dintre Capitală și suburbie. Pe linia nr. 31 circulă cinci troleibuze noi, asamblate la Chișinău. Unitățile de transport pot circula și fără fir, sunt mai econome decât cele de tip vechi, iar autoritățile promit că vor fi dotate şi cu aer condiţionat.

Acestea vor circula la un interval de 30 de minute, între orele 05:45 — 21:30. Prima stație a troleibuzelor de pe linia 31 este pe strada 31 August, iar cea terminus — în centrul suburbiei Sângera.

Costul unui troleibuz nou, cu tot cu ansamblare, este de 200 de mii de euro.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0