Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Scandalos! Poliția va continua să ridice plăcuțele cu numere de înmatriculare

© Facebook / INP al IGPOperațiunea „Umbriș”
Operațiunea „Umbriș” - Sputnik Moldova
Abonare
Este unanim recunoscut faptul că moldovenii sunt oameni deschiși, sociabili, dornici de a sta la vorbă și nu doar la vorbă, uneori chiar excesiv de familiari. Doar că nu întotdeauna. În unele cazuri, moldovenii manifestă o poftă inexplicabilă, bizară chiar, pentru intimitate. Doar că această înclinație îi poate costa scump uneori.

CHIȘINĂU, 8 mai — Sputnik. Inspectoratul Naţional de Patrulare a făcut un anunţ important pentru toţi şoferii care ştiu că au geamurile mașinilor umbrite sau/şi le-au făcut fumurii în mod intenţionat contrar legii.

Александру Пынзарь - Sputnik Moldova
Societate
Șeful poliției vine cu o avertizare pentru toți șoferii: Vezi ce se va întâmpla de astăzi

Începând cu 4 mai 2018, şi până pe 15 mai inclusiv, poliţiştii vor desfăşura operaţiunea „Umbriş". Deocamdată nu a fost specificat dacă aceasta va avea loc doar în Capitală sau în toată ţara.

Scopul operațiunii este de a depista și documenta cazurile de conducere a unităților de transport care au parbrizul sau suprafețele de geam ale portierelor din față fumurii, ori pe acestea sunt aplicate diverse obiecte care diminuează câmpul vizual al conducătorului auto.

Pentru conducerea unui automobil cu geamurile umbrite, legislația Republicii Moldova prevede o amendă de până la 1.200 de lei cu aplicarea a 3 puncte de penalizare. În cazul în care proprietarul autovehiculului refuză să scoată peliculele pe loc, se ia măsura de interzicere a exploatării mașinii prin ridicarea plăcilor cu numerele de înmatriculare.

Amintim că, pe 29 martie, Parlamentul a votat în lectură finală proiectul de modificare a Codul Contravențional al Republicii Moldova, astfel încât inspectorii de patrulare nu vor mai putea ridica plăcuțele cu numerele de înmatriculare ale vehiculelor parcate neregulamentar.

Accident îngrozitor pe șoseaua Chișinău-Orhei-Bălți: Sânge și victime pe asfalt>>>

Ultima operaţiune de depistare a automobilelor care au geamurile umbrite a fost desfăşurată la sfârşitul anului 2017.

Fluxul de știri
0