Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Valeria Șeican: Ceea ce faceți la Sputnik Moldova este asemeni unei sclipiri intelectuale

© SputnikValeria Șeican
Valeria Șeican - Sputnik Moldova
Abonare
În data de 7 mai 1895, remarcabilul fizician rus Aleksandr Popov a demonstrat primul radio receptor din lume, construit de el şi util pentru un schimb sigur de semnale informaţionale. Astfel că și peste ani, în Rusia și nu doar, pe 7 mai e zi de sărbătoare pentru oamenii de radio.
Valeria Șeican: Ceea ce faceți la Sputnik Moldova este asemeni unei sclipiri intelectuale

Invitată în studioul radio Sputnik Moldova, doctorul în studiul artelor și conferențiar universitar Valeria Șeican, cea care a deținut și funcția de director al Teatrului Național de Operă și Balet "Maria Bieșu", dar și cunoscută pentru faptul că a fost primul cel mai tânăr viceministru al Culturii din Republica Moldova, a ținut să menționeze rolul radioului pentru societatea de astăzi.

Valeria Șeican spune că merită să asculți radioul oriunde și oricând. La radio oamenii sunt mai sinceri, spune Valeria Șeican, ei încearcă să transmită prin cuvinte ceea ce nu o pot face prin imagini.

"Lumea ar trebui să asculte mai multe emisiuni radiofonice. De ce? Pentru că oamenii care vin la radio nu-și arată fața, își arată sufletul, încearcă să capteze publicul, sunt sinceri. Atunci când faci emisiuni la radio, ești mult mai deschis și încerci să fii mult mai aproape de cel care te ascultă", spune Valeria Șeican.

Ea a apreciat activitatea studioului de radio Sputnik Moldova, menționând că echipa pune accentul pe calitatea oamenilor invitați.

"Le spun radioascultătorilor să asculte emisiunile realizate de studioul radio Sputnik Moldova. Ceea ce faceți voi aici, la Sputnik Moldova, este asemeni unui satelit intelectual, este o sclipire intelectuală și voi încercați să fiți cei mai buni pentru a fi o stea către care lumea să dorescă tindă", a concluzionat Valeria Șeican.

Fluxul de știri
0