Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Părinții nu vor să accepte, dar acesta este adevărul. De ce unii copii nu ajung campioni

© Sputnik / Miroslav RotariVictoria Basiul
Victoria Basiul - Sputnik Moldova
Abonare
Dansul nu este doar artă, e și sport, este o activitate care formează caractere puternice, spune preşedintele Federaţiei de Dans Modern și de Estradă din Moldova, Victoria Basiul.
Părinții nu vor să accepte, dar acesta este adevărul. De ce unii copii nu ajung campioni

Victoria Basiul, coregraf și preşedinte al Federaţiei de Dans Modern și de Estradă din Moldova a vorbit în cadrul emisiunii Sputnik Matinal despre problemele cu care se confruntă părinții copiilor care aleg să facă dans.Ea susține că în prezent există deficiențe de comunicare între părinți și antrenori, iar cei care au cel mai mult de suferit sunt copii.

"În țara noastră deseori copii fac dans pentru că așa spune mama sau bunica, iar când copilul nu are rezultate, de vină ar fi antrenorii. Părinții nici nu vor să audă de faptul că copilul lor își dorește să facă pictură sau să cânte. Acești părinți încearcă să-și împlinească visul lor, mai puțin al copilului. Iată aici, antrenorii, coregrafii au nevoie de pregătire în domeniu psihologiei pentru a putea explica corect părinților de ce copilul lor nu are rezultate sau nu e bine să facă dans" spune Victoria Basiul.
Există perioade în viața dansatorilor care sunt inevitabile, ei se confruntă cu probleme ce nu le permit să obțină rezultatele dorite.
"Trecerea la o categorie superioară sau dezvoltarea fizică, creșterea în înălțime și greutate, în cazul adolescenților, sunt câteva dintre obstacolele pe care trebuie să le depășească acești copii. Sigur, în aceste momente au nevoie și de susținerea părinților. Copii nu sunt de vină că depunând la fel de mult efort, au rezultate mai proaste. Și iată în asemenea momente mulți părinți iarăși îi învinuiesc pe antrenori de lipsa rezultatelor. Aleargă cu copiii lor dintr-o școală în alta, de la un antrenor la altul, copilul își pierde interesul, iar ulterior renunță. Dacă acest copil era susținut și înțeles, ar fi ajuns campion" menționează Victoria Basiul.

Fluxul de știri
0