Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi plăcuțe de înmatriculare în Moldova: Tot ce trebuie să știi

© Photo : Agenția Servicii PublicePlaci noi de înmatriculare
Placi noi de înmatriculare - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Servicii Publice a eliberat deja 38 de plăci de înmatriculare cu inscripția „PROBE” pentru mașinile scoase la vânzare.

CHIȘINĂU, 7 mai — Sputnik. Autoritățile din Republica Moldova au început să elibereze noi plăci de înmatriculare. Acestea au inscripția ”PROBE” pentru mașinile scoase la vânzare, în vederea efectuării probelor solicitate de clienți. Certificatul de înmatriculare provizorie pentru probe este valabil timp de un an de zile și doar pe teritoriul Republicii Moldova, iar după expirarea termenului, solicitantul este obligat să restituie autorității emitente plăcile de înmatriculare.

За рулем, автомобиль, La volan, automobil - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cine va circula în Moldova cu numere de înmatriculare „neutre"

Serviciul a fost lansat în data de 1 martie și este destinat agenților economici autorizați pentru comercializarea vehiculelor rutiere.

Pentru eliberarea plăcilor cu număr pentru probe, solicitanții trebuie să depună o cerere însoțită de copia actului constitutiv al societății, din care să rezulte ca obiect de activitate comercializarea vehiculelor rutiere și copia actului care atestă deținerea unui spațiu special amenajat pentru expunerea vehiculelor supuse vânzării.

La acestea se adaugă copia documentului vamal care atestă importul vehiculului, copii ale documentelor de înmatriculare eliberate de autoritățile străine (după caz) și dovada achitării pentru serviciul solicitat.

Cererile de solicitare a plăcilor cu indicativul „PROBE" pot fi depuse la sediul Direcției identificare și înmatriculare a mijloacelor de transport situat în mun. Chișinău, str. Salcâmilor, 28.

Fluxul de știri
0