Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii ar putea avea o nouă sărbătoare națională - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariЛюди в городе
Люди в городе - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a examinat proiectul socialiștilor de a include în lista sărbătorilor naționale a încă unei zile. Iată ce a decis.

CHIȘINĂU, 7 mai– Sputnik. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale susține proiectul de lege, înregistrat în Parlament de fracțiunea socialiștilor, prin care este propusă includerea în calendarul Republicii Moldova a încă unei zile naționale.

Un grup de deputați socialiști a propus introducerea în Legea cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și zilele de odihnă în Republica Moldova a unei noi zile naționale. Socialiștii propun ca în calendarul sărbătorilor naționale să fie inclusă și Ziua Națională Împotriva Abuzului și Traficului Ilicit de Droguri. Deputații solicită ca această zi să fie marcată în fiecare an pe data de 26 iunie.

Calendarul sărbătorilor legale și a zilelor libere în Moldova, 2018 - Sputnik Moldova
Calendarul zilelor libere în 2018, decretate prin lege în Moldova

Ministerul de resort a studiat documentul și va da în cadrul ședinței de miercuri, 28 martie, aviz pozitiv la proiectul de lege semnat de deputații PSRM. Potrivit avizului Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, includerea în calendarul sărbătorilor naționale a Zilei Naționale Împotriva Abuzului și Traficului Ilicit de Droguri ”va atrage mai multă atenție și se va acorda suportul necesar în lupta cu aceste probleme majore atât la scară națională, cât și prin cooperarea la nivel internațional”.

În 1987, Adunarea Generală a Organizației Mondiale a Sănătății a decis ca data de 26 iunie să fie declarată drept Ziua Internațională Împotriva Abuzului și Traficului Ilicit de Droguri.

O nouă zi de sărbătoare va fi inclusă în calendarul Republicii Moldova>>>

În Republica Moldova, potrivit datelor Centrului Internațional Antidrog, în ultimii trei ani, consumul de droguri în rândul adolescenților a crescut de 2,5 ori și a ajuns de la 8 la sută la 19 la sută.

Fluxul de știri
0