Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Astăzi are loc inaugurarea lui Vladimir Putin la Kremlin: Detalii

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele reales al Federației Ruse, Vladimir Putin, va prelua funcția de șef al statului, ceremonia de inaugurare va fi a patra în cariera sa politică.

CHIȘINĂU, 7 mai — Sputnik. Vladimir Putin va prelua cea mai înaltă funcție în stat pentru următorii șase ani.

Vladimir Putin s-a adresat cu un mesaj poporului rus după anunțarea rezultatelor finale ale alegerilor prezidențiale - Sputnik Moldova
Politică
Fenomenul Putin: Ce au demonstrat datele unui sondaj de opinie

Ceremonia va începe la miezul zilei și va dura circa 50 de minute.  „Pervii Canal”, „Rossia 1”, „Rossia 24”, NTV, ORT și MIR, dar și vesti.ru vor transmite evenimentul în direct.

Pe zidurile Kremlinului este deja instalată tehnica specială pentru camerele suspendate care vor transmite imagini de la înălțime.

După inaugurare, președintele învestit în funcție și cu atribuții depline are dreptul să propună Dumei de Stat candidatura premierului.

Despre inaugurare

Potrivit legii „privind alegerea președintelui Federației Ruse”, procedura de inaugurare se desfășoară în a 30-a zi după anunțarea rezultatelor oficiale ale alegerilor de către Comisia Electorală centrală. Însăși ceremonia de inaugurare și detaliile organizării acesteia nu sunt descrise în lege. 

Fluxul de știri
0