Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Grigore Novac: Mișcările unioniste, un pericol pentru integritatea țării

© Sputnik / Rodion ProcaGrigore Novac
Grigore Novac - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații socialiști consideră că mișcarea unionistă constituie un pericol pentru integritatea Republicii Moldova.
Grigore Novac: Mișcările unioniste, un pericol pentru integritatea țării

Mișcarea unionistă prezintă un pericol pentru integritatea teritorială a Republicii Moldova, mai ales în contextual în care, în ultimii ani, aceasta se află în plină expansiune. Declarația aparține deputatului socialist Grigore Novac și a fost făcută în studioul radio Sputnik Moldova. Potrivit alesul poporului, autoritățile de la Chișinău sunt prea tolerante cu unioniștii, lucru ce îngrijorează.

„Moldova este un stat independent, un stat pe care unioniștii nu-l respectă. Mișcarea moldovenilor din România a fost interzisă prin lege de București. Servicul de Informații și Securitate de la noi trebuie să intervină, dar nu să privească cu neputință la aceste mișcări, fiindcă ceea ce se face nu se face întâmplător", a declarat Grigore Novac în studioul radio Sputnik Moldova.

Deputatul subliniază că nu este împotriva românilor, ci a celor care vor să destabilizeze situația în Republica Moldova.

„Noi nu suntem împotriva românilor. Ei sunt vecinii noștri și noi trebuie să avem relații economice bune cu ei, fiindcă așa este corect. Dar ideile lor de unire trebuie să ne pună în garda", adaugă Grigore Novac.

Ascultați aici interviul integral cu deputatul socialist Grigore Novac.

Fluxul de știri
0