Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reprezentatnt BOR: Copilul are nevoie de Educaţie cu majusculă, nu de educaţie sexuală

© Sputnik / Павел Лисицын / Accesați arhiva multimediaElevi, examene, gimnaziu, școală
Elevi, examene, gimnaziu, școală - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a spus de ce anume are nevoie un om şi ce poate face şcoala în acest sens. Află detalii

BUCUREŞTI, 6 mai — Sputnik, Georgiana Arsene. Profesorul de biologie sau dirigintele poate face anumite ore în care să informeze elevii în legătură cu riscurile reale la care se pot expune tinerii care încep o viaţă sexuală prea timpuriu şi prea dezordonată. Aceasta este ideea pe care a transmis-o Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei, care a mai precizat că Biserica Ortodoxă nu este de acord cu existenţa unor ore de educaţie sexuală în şcoli.

Marș pentru familie, imagine de arhivă - Sputnik Moldova
Marșul Tăcerii: Mobilizare ortodoxă pentru apărarea normalității familiei

Acesta a explicat care sunt nevoile reale ale unui copil.

„Copilul are nevoie de Educaţie cu majusculă, nu de educaţie sexuală intensivă. Nu trebuie să absolvim cursuri de kamasutra ca să fim oameni normali", a explicat Bănescu, potrivit MEDIAFAX.

Întrebat despre sarcinile şi naşterile în rândul adolescentelor din ţara noastră, acesta a precizat că nu vorbim despre un fenomen, ci despre cazuri punctuale, probabil numeroase şi care au în spate, de fapt, motive sociologice, cum ar fi abandonul şcolar, plecarea părinţilor în străinătate, lipsa de acces la informare virtuală şi chiar apartenenţa la o anumită etnie unde, „după cum ştim, viaţa sexuală începe mult mai devreme".

Fluxul de știri
0