Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce le-a urat Igor Dodon moldovenilor de Sfântul Gheorghe

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon i-a felicitat pe toți ortodocșii din Republica Moldova cu prilejul sărbătorii Sfântului Gheorghe, purtătorul de biruință - Iată ce le-a urat.

CHIȘINĂU, 6 mai — Sputnik. Președintele Igor Dodon i-a felicitat pe locuitorii din satul Grigorievca din raionul Căușeni cu prilejul serbării Hramului localității în cinstea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință.

”Am felicitat sătenii cu prilejul sărbătorii și le-am urat să continue să cinstească tradițiile și valorile spirituale pe care le-am primit drept moștenire de la strămoșii noștri. Aduc sincere felicitări tuturor parohilor, clerului și enoriașilor bisericilor ce poartă numele Sfântului Gheorghe purtătorul de biruință”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Catedrala Mitropolitană din Chișinău - Sputnik Moldova
Calendar Ortodox: Sfântul Gheorghe, purtătorul de biruință - istorie și semnificație

Președintele a ținut să precizeze că este al treilea an consecutiv când vine de Hram în această localitate. Tot astăzi, Igor Dodon a fost la mănăstirea "Sf. Mironosițe Marta și Maria" din satul Hagimus, Căușeni.

Președintele se arată ferm convins — ”credința noastră ortodoxă este unul din pilonii pe care se bazează statalitatea Republicii Moldova și care va contribui la propășirea țării noastre”.

Fluxul de știri
0