Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Seceta se face tot mai simțită în Moldova. Cum va fi anul agricol 2018

© Sputnik / Miroslav RotariIurie Ușurelu
Iurie Ușurelu - Sputnik Moldova
Abonare
A fi agricultor nu e deloc o meserie sigură, mai ales în Moldova, unde domeniul stă la mila lui Dumnezeu.
Seceta se face tot mai simțită în Moldova. Cum va fi anul agricol 2018

Vremea secetoasă din ultimele două săptămâni dă bătăi de cap agricultorilor. Reprezentanții Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului sunt însă optimiști și săpun că este prematur pentru a ne face griji. 

„Este prematur de spus dacă vom avea sau nu de suferit. Prognozele meteo arată că în jumătatea a doua lunii mai vom avea ploi. Respectiv, umiditatea care am avut-o și ploile care urmează ne face să credem că vom avea un an bun”, a declarat secretarul general de stat Iurie Ușurelu în Studioul Radio Sputnik Moldova.

Potrivit lui Iurie Ușurelu, anul agricol 2018 va fi asemănător cu cel din 2013.

„Mere vor fi, cireșe, la fel. Flori la caise sunt, la capitolul sământoase tot stăm bine. Înseamnă că natura presimte viitorul și vom avea un an agricol bun, chiar dacă sunt careva temeri. După crusta formată, putem spune că anul 2018 va fi o replică a anului 2013. Și vreau să vă spun că anul 2013 nu a fost deloc rău”, a adăugat Iurie Ușurelu.

Când vom avea parte de ploi, dar și cât de pregătiți sunt fermierii din țara noastră pentru a ține piept năravurilor vremii? Am aflat răspuns la aceste întrebări de la secretarul de stat Iurie Ușurelu; șeful serviciului metodologie din cadrul Agenției de Intervenții și Plăți pentru Agricultură, Diana Coșalîc, și șeful Centrului de Prognoze Meteo, Ghenadie Roșca.

Fluxul de știri
0