Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Schimbare bruscă a vremii: Avertismentul specialiștilor

© Sputnik / Родион ПРОКАPloaie
Ploaie - Sputnik Moldova
Abonare
După un weekend cu mult soare şi temperaturi de peste 31 de grade Celsius, vremea se schimbă brusc de la începutul acestei săptămâni.

CHIȘINĂU, 5 mai — Sputnik. Meteorologii prognozează pentru săptămâna care vine o schimbare bruscă a vremii. Dacă în acest sfârșit de săptămână au fost înregistrate temperaturi de peste 30 de grade Celsius, atunci chiar de luni temperatura aerului va coborî până la 18-23 grade și se va menține pe parcursul următoarelor zile. Vântul va sufla preponderent din Nord-Est. Presiunea atmosferică, normală. În următoarele zile specialiștii prognozează averse însoţite de descărcări electrice în toată țara.

Precizăm că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a reînnoit avertizarea meteo de pericol excepțional de incendiu, care va fi valabilă până luni, 7 mai.

Avertismentul specialiștilor: Care pot fi efectele negative asupra sănătății

Potrivit specialiștilor, schimbarea brusca a vremii are efect negativ asupra sănătății organismului. Migrenele, variații ale tensiunii arteriale, durerile articulare, accentuarea manifestărilor astmului și instalarea unei stări de anxietate sunt doar câteva dintre simptomele resimțite ca urmare a variațiilor climatice.

Cei mai expuși la aceste variații sunt copiii, bătrânii, precum și cei cu boli cronice, cardiace, hipertensivii, bolnavii pulmonari cronici, dar și cei cu boli autoimune.

Pentru a ne adapta la aceste schimbări, specialiștii recomandă consumul multor lichide, în special ceaiuri calde, multe legume și fructe, deoarece sunt bogate în vitamine. Este bine să alegem mâncărurile ușoare, fără grăsimi, și să avem un regim de viață în care mișcarea să ocupe un loc important.

Fluxul de știri
0