Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum poate fi responsabilizat viitorul primar al Chișinăului

© Sputnik / Miroslav RotariSergiu Praporșcic
Sergiu Praporșcic - Sputnik Moldova
Abonare
Promisiunile candidaților la cârma Chișinăului sunt mari, dar asta nu înseamnă că și realizările vor fi deopotrivă
Cum poate fi responsabilizat viitorul primar al Chișinăului

Deși au trecut aproape două decenii de la primele alegeri locale organizate în Chișinău, nivelul campaniei electorale nu pare să fi evoluat. Dimpotrivă, în cea de-a șaptea cursă pentru fotoliul de primar general al Capitalei, candidaţii se întrec în promisiuni — una mai fantezistă decât alta.

Cert este că cel mult 10% din promisiunile pe care le fac candidații la cârma Capitalei, le și realizează, spune jurnalistul Sergiu Praporșic, care face referire la experiența foștilor edili.

„De când aceasta urbă are primar, toți cei care au obținut fotoliul de primar au promis marea și sarea, da nici măcar 10% din ceea ce au promis nu au îndeplinit. Candidații de astăzi știu că pot promite până și viață veșnică, deoarece ei sunt conștienți că nu vor face nimic. Iată de ce avem aceste monstruozități", spune Sergiu Praporșic.

Jurnalistul are o soluție în acest sens.

„Noi trebuie să punem în ramă promisiunile viitorului primar, iar la sfârșitul mandatului veți vedea că nici 10% din promisiuni nu au fost realizate", adaugă Sergiu Praporșic.

Precizăm că alegerile pentru ocuparea funcției de primar se vor desfășura în data de 20 mai. În cursă sunt înscriși 12 deputați.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0