Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Exclusiv: Miza numirii lui Vasile Botnari la șefia SIS

© Sputnik / Miroslav RotariIon Dron
Ion Dron - Sputnik Moldova
Abonare
Avocatul Ion Dron consideră că noul director al Serviciului de Informații și Securitate Vasile Botnari va avea o misiune deloc ușoară la șefia acestei instituții.
Miza numirii lui Vasile Botnari la șefia SIS

"Vom vedea dacă Vasile Botnari a venit cu misiunea de a consolida acest serviciu  pentru a stimula protecția statului nostru de pericolele din afară sau a venit, pur și simplu, cu o misiune de partid pentru a-i asigura Partidului Democrat o victorie zdrobitoare la alegerile parlamentare", a declarat Ion Dron în studioul radio Sputnik Moldova.

El a mai spus că am asistat la o numire pe criterii politice, indiscutabil, Vasile Botnari este reprezentantul PD. Nu ar fi un lucru prost și rămânem în speranța că numirea pe criterii de partid nu va influența în activitatea noului director. Avem nevoie să excludem din instituțiile statului mentalitatea de partid în gestionarea treburilor statului și să aducem mentalitatea de interes comunitar în gestionarea treburilor de stat. Deocamdată suferim enorm la acest capitol spune Ion Dron. Pe de altă parte este și partea plină a paharului. Vasile Botnari cunoaște foarte bine ceea ce numim noi securitatea energetică. El a deținut funcția de șef la Moldova Gaz, a avut posibilitatea să cunoască multe subtilități a afacerilor în domeniul energetic. Ar fi foarte grav dacă SIS s-ar implica în scrutinul electoral. Nu zic că serviciile secrete nu se implică. Ele ar trebui să se implice atunci când vorbim de finanțarea din exterior a partidelor politice, aici să intervină, sau să intervină în chestiuni legate de securitatea statului a fiecărui cetățean dar nu în interesul unui partid pentru că atunci lucrurile vor deraia. Să-i dăm voie persoanei să se manifeste, să vedem care vor fi primii lui pași dacă va avea  o strategie,  un plan de acțiuni ori va fi invizibil.  Va fi obligat să fie cât mai vizibil în spațiul public pentru a spulbera aceste mituri sau supoziții de o eventuală implicare a SIS-lui în alegeri a mai spus avocatul Ion Dron.

Fluxul de știri
0