Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Emisiunea „Kilometrul 0" cu Vasile Dosca. Nereguli cu duiumul, în procesul electoral

Abonare
Nici nu a început bine campania electorală că deja au fost înregistrate nereguli. Membrii Asociației Promo-LEX au făcut public cel de-al doilea raport de monitorizare a campaniei electorale, în care au fost scoase la iveală mai multe abateri făcute de candidații electorali înscriși în cursa pentru alegerile locale, din data de 20 mai.

Cele mai multe nereguli au fost admise chiar de cei care s-au înscris în cursa pentru fotoliul de primar al municipiului Chișinău.

Invitat la emisiunea „Kilometrul 0", realizată în studioul de radio Sputnik Moldova, membrul Promo-LEX Igor Bucătaru a spus că cele mai multe abateri înregistrate țin de neraportarea cheltuielilor din campanie, dar și de folosirea resurselor administrative în scop electoral.

Mai mult, Promo-LEX acuză și Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău de faptul că nu a pus la dispoziția observatorilor, toate informațiile de care aveau nevoie, îndeosebi acte de interes public.

De cealaltă parte, membrul Comisiei Electorale Centrale, Andrei Volintir, prezent în studioul de radio Sputnik Moldova a infirmat o parte din afirmațiile făcute de către observatori.

Potrivit lui, nu toate actele cerute de către observatorii misiunii Promo-LEX sunt acte cu caracter public, cum ar fi procesele verbale întocmite de către partide. Iar în asemenea cazuri, este firesc ca acele acte să nu fie eliberate observatorilor, a afirmat Andrei Volintir.

Ce încălcări au mai fost înregistrate de către observatori, aflați din interviul video.

Fluxul de știri
0