Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Statul vrea să disciplineze instituțiile care oferă microfinanțare

© Sputnik / Miroslav RotariȘtefan Creangă
Ștefan Creangă - Sputnik Moldova
Abonare
Organizaţiile de microfinanţare care nu vor informa în deplină măsură cetăţenii despre condiţiile de obţinere a unui credit, vor achita amenzi usturătoare.
Statul vrea să disciplineze organizațiile de microfinanțare

Amenzile vor crește de cinci ori dacă organizaţiile de microfinanţare nu vor respecta condiţiile contractuale. Documentul a fost discutat la şedinţa Comisiei Parlamentare de profil, a declarat pentru studioul radio Sputnik Moldova deputatul Ștefan Creangă. El afirmă că proiectul de lege va oferi mai multă credibilitate persoanelor care accesează credite, pentru ca cetăţenii să ştie exact ce dobânzi trebuie să restituie.

"Să fie foarte clar, atunci când un cetăţean ia un credit de consum el trebuie să cunoască toată informaţia, inclusiv care este costul creditului" a mai spus deputatul Ștefan Creangă.

Documentul mai prevede că, în cazul unor plângeri, instituţiile de control vor putea efectua controale inopinate la organizaţiile de microfinanţare.

Fluxul de știri
0