Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Apel de mobilizare: Mitropolia Moldovei anunță organizarea Marșului pentru Familie

Marș pentru familie, imagine de arhivă
Marș pentru familie, imagine de arhivă - Sputnik Moldova
Abonare
Mitropolia Moldovei anunță mobilizarea creștinilor pentru a participa la un marș al tăcerii în sprijinul familiei tradiționale.

CHIȘINĂU, 3 mai — Sputnik. Creștinii ortodocși din țara noastră se mobilizează pentru a participa la Marșul tăcerii în susținerea familiei tradiționale, care va avea loc pe 12 mai, anunță Mitropolia Moldovei.

"Plinătatea Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova se mobilizează pentru a participa la un Marș al tăcerii pentru susținerea familiei tradiționale, așa cum o știm din moși strămoși — ca loc unde copiii deprind dragostea de cele sfinte, învață respectul față de datinile și tradițiile noastre și capătă încrederea pentru viitor", a comunicat Mitropolia Moldovei printr-un comunicat.

Обряд крещения младенца в храме Святителя Николая Чудотворца во Владивостоке - Sputnik Moldova
Adevăratul război al zilelor noastre: cel împotriva femeii şi a familiei

Creștinii se vor aduna sâmbătă la ora 10.00 în fața Mănăstirii Ciuflea, cu arhiereii Bisericii Ortodoxe din Moldova. Cu toții vor merge pe jos până la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Capitalei.

Organizatorii subliniază că familia tradițională oglindește învățătura de Credință Ortodoxă, contribuind astfel la zidirea unei societăți bine ancorate în valorile cu adevărat importante, ce asigură continuitatea unui neam.

”Astăzi, avem nevoie mai mult ca oricând să demonstrăm că suntem uniți în jurul unei idei edificatoare, că ne pasă de prezentul și de viitorul nostru și că nu am uitat de trecut”, au mai precizat organizatorii.

Acțiunea va fi o procesiune pașnică a rugăciunii, a dragostei creștinești și a nădejdii întru Domnul și are drept scop apărarea valorilor tradiționale.

Fluxul de știri
0