Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Câte miliarde trebuie să înghită Calea Ferată din Moldova ca să devină eficientă

© Sputnik / Miroslav RotariIurie Topală
Iurie Topală - Sputnik Moldova
Abonare
Opt miliarde de lei sau 400 de milioane de euro sunt necesari pentru restructurarea în totalitate a Căilor Ferate din Moldova. Această sumă uriașă a fost numită de către directorul CFM, Iurie Topală, în cadrul emisiunii Kilometru 0 din studioul radio Sputnik Moldova.
Câte miliarde trebuie să înghită Calea Ferată din Moldova ca să devină eficientă

La această cifră astronomică s-ar mai adăuga câteva miliarde de lei pentru ca trenurile din Moldova să circule cu o viteză mai mare de 100 km la oră. Pentru aceasta, spune Iurie Topală, este necesar să construim intersecții feroviare denivelate care necesită un efort ingineresc semnificativ, ceea ce le face foarte costisitoare, iar construcția lor este una de durată. Pentru căile ferate de mare viteză, denivelarea intersecțiilor este obligatorie a mai spus directorul CFM. Către sfârșitul anului 2019, Întreprinderea de Stat „Calea Ferată a Moldovei" urmează să fie reorganizată în trei unităţi comerciale — transportul de pasageri, transportul de mărfuri și infrastructura feroviară. 

Fluxul de știri
0