Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Hoțul strigă: Prindeți hoțul sau Cine lansează cu adevărat știri false

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента 23.09.2016
Заседание Парламента 23.09.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
În Ziua Mondială a Libertății Presei, Secretariatul Parlamentului acuză Centrul pentru Jurnalism Independent FHI 360 că îi dezinformează pe locuitorii din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 3 mai — Sputnik. Secretariatul Parlamentului a difuzat astăzi un comunicat de presă, în care, chiar din primul aliniat afirmă că "fenomenul propagandei și al știrilor false este recunoscut drept pericol" de autoritățile Republicii Moldova, de societatea civilă. Ca mai apoi să constate că de acest păcat se fac vinovați chiar cei care pretind că reprezintă societatea civilă care luptă cu știrile false.

Sergiu Praporșcic - Sputnik Moldova
Este instituit delictul de opinie sau cum Campania Stop Fals recurge la fals

"Este greu de înțeles afirmația precum că "în Parlament jurnaliștii nu prea intră de acum" din spotul elaborat de Centrul pentru Jurnalism Independent FHI 360 cu suportul financiar al USAID și difuzat la mai multe posturi de televiziune cu sloganul "Accesul la informație este garantat prin lege! Nu accepta încălcarea acestui drept", scriu membrii Secretariatului Parlamentului.

Ei spun că afirmația acestui Centru că accesul în Parlament al jurnaliștilor ar fi limitat este o informație falsă: "Regretăm admiterea unei informații false despre pretinsele interdicții de acces în Parlament într-un material video "posibil datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională USAID".

Slujbă la Mănăstirea Căpriana - Sputnik Moldova
Acum 4 ani guvernanții au fost opriți de la împărtășanie. Care a fost motivul?

"Suntem ferm convinși că Centrul pentru Jurnalism Independent, reprezentat în grupul de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media, întrunit pe platformă parlamentară, precum și respectabila organizație FHI360, nu au admis dezinformarea locuitorilor Republicii Moldova cu rea-intenție", mai afirmă membrii Secretariatului Parlamentului.

În finalul comunicatului de presă, aparatul Legislativului îi cere Centrul pentru Jurnalism Independent să repare această regretabilă greșeală: "Prin acest demers public solicităm respectuos aducerea materialului în conformitate cu dreptul cetățenilor la informare".

Fluxul de știri
0