Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Astăzi urmează să fie confirmat noul director al Serviciului de Informații și Securitate.

© Sputnik / Miroslav RotariSergiu Sârbu
Sergiu Sârbu - Sputnik Moldova
Abonare
Două comisii parlamentare au data aviz pozitiv privind numirea lui Vasile Botnari în funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate.
Astăzi va fi confirmat un nou director al Serviciului de Informații și Securitate

Deputatul Segiu Sârbu a declarat pentru studioul radio Sputnik Moldova că proiectul de hotărâre va fi inclus astăzi pe ordinea de zi a Parlamentului, după decizia Biroului Permanent. Potrivit legii, directorul SIS este propus de cel puțin zece deputați. Acesta este ales cu votul majorității deputaților prezenți.

Potrivit lui Segiu Sârbu, nu este neapărat ca directorul SIS să vină din sistemul structurilor de forță. Până a deveni șef la Moldova GAZ, Vasile Botnari a fost ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor al Republicii Moldova. În perioada 2013 — 2015, el a ocupat funcţia de ministru al Transporturilor. Între anii 2010 și 2013, Botnari a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe listele Partidului Democrat.

Funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate a devenit vacantă la mijlocul lunii februarie 2018, după Vitalie Pârlog și-a dat demisia, la numai două luni de la numirea sa în funcție.

Fluxul de știri
0