Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ne așteaptă vreme de coșmar: Prognoze meteo alarmante, cum n-au mai fost până acum

© Sputnik / Miroslav RotariЖара
Жара - Sputnik Moldova
Abonare
Prognoze meteo apocaliptice: timp de două zile soarele va pârjoli nemilos, fără ca măcar un nor cât de mic să-i estompeze strălucirea.

CHIȘINĂU, 2 mai — Sputnik. Estimările meteorologilor moldoveni sunt de-a dreptul înfricoșătoare — simbolul soarelui fără de niciun nor nu a mai fost folosit de foarte mult timp de către aceștia.

Temperaturile excesive pentru această perioadă a anului se mențin deja de câteva săptămâni, iar coșmarul pare să nu se mai termine. Și dacă până acum cerul era cel puțin variabil, în următoarele două zile niciun nor cât de mic nu va mai împiedica soarele să pârjolească totul fără milă.

Жара - Sputnik Moldova
Prognoză meteo alarmantă pentru vară! Ce spun specialiștii

Mercurul din termometre va urca până la 31 de grade în sudul țării. În restul teritoriului, valorile termice maxime vor oscila între 29 și 30 de grade.

Abia săptămâna viitoare ar putea să cadă câțiva stropi de ploaie, însă după căldurile excesive, precipitațiile vor fi însoțite de descărcări electrice.

În general, meteorologii prognozează condiții meteo complicate pentru această vară, dar și pentru anii viitori. Perioadele secetoase vor fi tot mai lungi, acestea alternându-se cu perioade în care se vor înregistra fenomene meteo extreme.

Fluxul de știri
0