Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

PMAN se va transforma într-un "carnaval" al sporturilor. Află detalii

© Sputnik / Alexandr OsmatescoNicolae Juravschi
Nicolae Juravschi - Sputnik Moldova
Abonare
Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS), în parteneriat media cu Studioul Sputnik Moldova, va organiza pe 19 mai, cu începere de la ora 9:00, cel mai grandios eveniment dedicat sportului în masă, intitulat "Olympic Fest".
PMAN se va transforma într-un "carnaval" al sporturilor. Află detalii

Potrivit organizatorilor, PMAN se va transforma într-un "carnaval" al sporturilor, participanții având ocazia să practice alături de cei mai buni sportivi și antrenori diverse probe sportive, precum taekwondo-ul, trânta, tenisul, tirul cu laser, scrima, karate-ul, baschetul, atletismul, fotbalul, tenisul de masă sau badmintonul.

Președintele (CNOS), Nicolae Juravschi, într-un interviu acordat exclusiv studioului Radio Sputnik Moldova, a declarat că sportul în masă trebuie reactivat, iar educația sportivă nu trebuie să fie o simplă formalitate ci trebuie să devină o politică de stat bine gândită.

"Trebuie să facem tot posibilul ca oamenii să facă mișcare, nu doar tineri, dar și cei în vârstă. Nu putem avea o societate sănătoasă fizic și mental, dacă nu vom face sport. Trebuie să readucem importanța sportului practicat de toți așa cum se întâmpla în perioada sovietică. Multe metode din perioada respectivă sunt utilizate pe larg în statele occidentale", a declarat legenda sportului moldovenesc.

De asemenea șeful forumului olimpic din țară s-a arătat îngrijorat că statul acordă din ce în ce mai puțină atenție domeniului sportului și a lăsat să se înțeleagă că societatea de astăzi încă nu este pregătită pentru o lege a sponsorizării sau a sportului.

"Am pus în discuție de nenumărate ori în Parlament ideea de a avea o lege a sportului. Trebuie foarte bine gândită. Există riscul ca mai mulți agenți economici să facă abuz de asta", a adăugat Nicolae Juravschi.

Multiplul campion mondial și dublul campion olimpic a apreciat colaborarea dintre CNOS și studioul Sputnik Moldova cu privire la mediatizarea evenimentelor sportive și a promovării valorilor olimpice.

Fluxul de știri
0