Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Ziua Internațională a Fotbalului și Prieteniei - sărbătorită cu mult fast la Chișinău!

Abonare
Federația Moldovenească de Fotbal în colaborare cu studioul Sputnik Moldova a sărbătorit Ziua Internațională a Fotbalului și Prieteniei, unul dintre cele mai mari evenimente sportive dedicate copiilor.

Competiția s-a desfășurat la stadionul complexului Buiucani din capitală la care au participat circa 100 de tineri fotbaliști. Premiile și diplomele de participare le-au revenit lui Valeriu Andronic, antrenorul echipei Codru Lozova, Igor Negrescu, directorul CSCTA Buiucani, unor personalități din lumea sportului care anterior au avut o bogată experiență fotbalistică.

Ziua Internațională a Fotbalului și Prieteniei a fost sărbătorită pentru prima dată în 2014 iar la moment este organizată în peste 60 de țări ale lumii, inclusiv Rusia, Statele Unite ale Americii, India, China, Germania, Franța, Algeria, Siria, Irak, Japonia, de către ambasadorii programului internațional de responsabilitate socială FOTBAL PENTRU PRIETENIE, sprijinit de FIFA și UEFA.

Programul promovează nouă valori fundamentale ale comunicării: prietenia, egalitatea, corectitudinea, sănătatea, pacea, dedicarea, victoria, tradițiile și onoarea.

În cursul acestei zile, toți cei care împărtășesc și promovează valorile respective poartă o brățară verde-albastră care simbolizează pacea transmisă de albastrul cerului și terenul verde de fotbal, accesibil tuturor celor pasionați de acest sport.

Evenimentul din acest an din Republica Moldova s-a desfășurat în premieră într-o colaborare dintre Federația Moldovenească de Fotbal și o instituție media — și anume Studioul Sputnik Moldova.

Fluxul de știri
0