Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Începând cu 1 mai, salariile în Moldova nu vor mai fi la fel. Iată de ce!

© Sputnik / Rodion ProcaBani
Bani - Sputnik Moldova
Abonare
E mult sau puțin: Potrivit Guvernului, venitul minim garantat al salariului din sectorul real se va majora cu 9,6 la sută.

CHIȘINĂU, 1 mai — Sputnik. Începând cu ziua de 1 mai, venitul minim garantat al salariului în sectorul real se va majora cu 230 de lei și va constitui două mii șase sute zece lei pe lună. Decizia Guvernului a fost deja publicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Primăria Chisinău - Sputnik Moldova
Surprize din partea Primăriei Chişinău: Modificări care vor intra în vigoare din 1 mai

Astfel, muncitorii din sectorul real al economiei vor primi cel puțin 15,44 lei pe oră. Până la intrarea în vigoare a noilor amendamente, venitul minim constituia 14,09 lei sau 2 mii 380 de lei pe lună.

Noile amendamente îi vizează pe angajații din întreprinderi, organizații, instituții cu autonomie financiară, indiferent de tipul de proprietate și forma de organizare juridică.

Pe parcursul anului precedent, prețurile s-au majorat cu 6,6% în comparație cu anul 2016, iar creșterea productivității muncii a constituit 3 la sută. În aceste condiții, majorarea salariului în anul 2018 va constitui 9,6%.

Fluxul de știri
0