Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Manifestațiile de 1 Mai au demarat în Capitală

© Sputnik / Miroslav Rotari1 май
1 май - Sputnik Moldova
Abonare
La manifestațiile de 1 Mai care au loc în Capitală participă și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 1 mai — Sputnik. Astăzi, în Chișinău, au loc manifestații de masă dedicate sărbătorii de 1 Mai, ziua internațională a muncii.
Partidul Socialiștilor organizează Marșul Solidarității și Dreptății Sociale. Oamenii s-au adunat, încă de la ora 10:00, două locuri anunțate din timp de socialiști: în fața sediului Academiei de Științe din strada Negruzzi și în fața Circului din Capitală. După care, în coloane, au pornit spre scuarul din preajma Teatrului de Operă și Balet "Maria Bieșu", unde urmează să aibă loc un miting.

Încă în ajunul zilei de 1 Mai, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a postat un mesaj pe Facebook în care afirmă că 1 Mai este Ziua Internaţională a Solidarităţii Oamenilor Muncii, sărbătoarea păcii, a primăverii şi a muncii.

"Am avut o tradiție frumoasă de a ne aduna în această zi la paradă — o tradiție pe care o ținem minte cu toții. În anul 2012, în calitate de președinte al Partidului Socialiștilor, am venit cu inițiativa de a reveni la această tradiție frumoasă. De atunci, PSRM organizează anual, la Chişinău, marşuri şi mitinguri de amploare cu prilejul sărbătorii de 1 Mai. La aceste evenimente participă zeci de mii de cetățeni din toate colţurile ţării noastre", a scris președintele Doodn.

Mitingul organizat de Partidul socialiștilor în centrul Capitalei începe la ora 11:00.

Fluxul de știri
0