Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Călătoria cu Pașaportul Biometric: Ce trebuie să ştii înainte de plecare

© Sputnik / Rodion ProcaInga Albu
Inga Albu - Sputnik Moldova
Abonare
Ce trebui să faci dacă vrei să mergi în vacanță, iar pașaportul tău expiră în mai puțin de 3 luni? Răspunsul la această întrebare a fost oferit de avocata Inga Albu, în Studioul Radio Sputnik Moldova.
Dacă pașaportul tău mai are 90 de zile în care urmează să expire, consideră că e nevalabil

Perioada verii este multașteptată de către oameni pentru a merge în vacanță. Însă până a ne bucura din plin de o vacanță la mare, ori la munte trebuie să ne pregătim tot setul de acte necesare pentru a evita unele probleme și a profita la maxim de timpul de odihnă. Avocata Inga Albu a venit cu mai multe recomandări și informații utile pentru cei care vor să călătorească în afara Republicii Moldova.

Ea spune că nu vei mai putea folosi pașaportul pentru a călători, în cazul în care acesta expiră în mai puțin de trei luni.

”Sunt multe situații în care oamenii sunt întorși înapoi de la frontieră din motiv că valabilitatea pașaportului lor este pe sfârșite”, spune Albu.

În cadrul unui interviu pentru Sputnik Moldova, avocata Inga Albu a explicat de ce oamenii trebuie să-și schimbe pașaportul biometric, dacă acesta urmează să expire în următoarele 90 de zile.

Autor: Tatiana Cebotari

Fluxul de știri
0