Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Gazprom: Prima ramură a Turkish Stream, finalizată - detalii

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaGazprom
Gazprom - Sputnik Moldova
Abonare
Gazprom anunță finalizarea lucrărilor de construcție a primei ramuri a gazoductului Turkish Stream.

CHIȘINĂU, 30 apr — Sputnik. Gazprom a finalizat construcția primei părți a ramurii Turkish Stream, a anunțat compania printr-un comunicat.

E vorba de o conductă aflată la mare adâncime pe fundul Mării Negre, în apropiere de țărmul Turciei.

"În prezent are loc amenajarea terminalului de recepție în regiunea satului Kıyıköy. Odată cu finalizarea construcției segmentelor de conexiune de pe țărm, lucrările asupra primei ramuri vor finalizate în totalitate", au subliniat cei de la Gazprom.

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaLucrările de construcție a gazoductului Turkish Stream
Lucrările de construcție a gazoductului Turkish Stream - Sputnik Moldova
Lucrările de construcție a gazoductului Turkish Stream

Construcția segmentului de mare adâncime a fost efectuată de vasul Pioneering Spirit, al companiei Allseas. Aceștia se vor ocupa și de instalarea celei de-a doua ramuri  pe parcursul anului 2018. Potrivit Gazprom, lucrările de construcție decurg într-un ritm accelerat. În total, au fost construite deja 1161 de kilometri din traseul celor două ramuri ale gazoductului, ceea ce constituie aproximativ 62 la sută din lungimea totală.

Fluxul de știri
0