Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova se usucă: Prognoza Meteo pentru următoarele 7 zile

© RIA Novosti / Andrei Arkhipov / Accesați arhiva multimediaЗасуха в Воронежской области, secetă
Засуха в Воронежской области, secetă - Sputnik Moldova
Abonare
Temperaturi extreme și fără precipitații: De la plus 30 ziua, la început de săptămână, până la doar 6 grade celsius pe timp de noapte, la sfârșitul acestei săptămâni. Prognozele meteo sunt de-a dreptul alarmante.

CHIȘINĂU, 30 aprilie — Sputnik. Meteorologii moldoveni au emis cod galben de incendii, care va dura până pe data de 4 mai. În această perioadă va exista pericolul excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole.

Pentru următoarele șapte zile vom avea parte de temperaturi extreme și fără precipitații. Temperatura aerului ziua va urca până la +30 de grade Celsius. Specialiștii de la Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează o scădere destul de bruscă a temperaturii aerului spre sfârșitul săptămânii, când termometrele vor indica ziua +18…+23, iar pe timp de noapte temperatura aerului va coborî până la +6…+10 grade Celsius.

În general, specialiștii avertizează că vom avea în continuare condiții meteo din ce în ce mai complicate. În opinia climatologului român Roxana Bojariu, în anii următori fluctuațiile de temperaturi vor fi tot mai mari, iar fenomenele extreme se vor înteți.

Bijariu susține că omenirea va trebui să se obișnuiască deja cu aceste modificări bruște ale vremii, precizând că trebuie luate măsuri pentru a tempera schimbarea climei.

Fluxul de știri
0