Masacru în Afganistan: 21 de persoane au murit - detalii

© AP Photo / Rahmat GulNach dem Angriff auf den TV-Sender Shamshad: Afghanisches Sicherheitspersonal am Tatort in Kabul
Nach dem Angriff auf den TV-Sender Shamshad: Afghanisches Sicherheitspersonal am Tatort in Kabul - Sputnik Moldova
Abonare
Două explozii teribile au avut loc în Afganistan în urma cărora au fost curmate viețile a 21 de persoane, iar printre victime sunt mai mulți reprezentanți ai mass-media.

CHIȘINĂU, 30 apr — Sputnik. Un atentat terorist a avut loc în dimineața zilei de luni în capitala Afganistanului, Kabul. Potrivit ultimilor date, în urma a două explozii 21 de persoane și-au pierdut viața, În total au avut de suferit 27 de persoane, anunță RIA Novosti citând postul 1TV.

​Potrivit datelor apărute în presă, este vorba de două atacuri teroriste. În primul caz un terorist sinucigaș care mergea cu o motocicletă a detonat o bombă. În cea de-a doua explozie, printre cei decedați și răniți se află și jurnaliști de la posturile de televiziune TOLOnews, 1TV și Al Jazeera dar și reprezentanți ai altor mass-media. Agenția France Press a anunțat că în urma atentatului și-a pierdut viața fotograful Shah Marai.

Amintim că pe 20 ianuarie a avut loc un alt atentat terorist în urma căruia mai multe persoane aflate în Intercontinental Hotel din Capitala Afganistanului au fost luate ostatice de către teroriști. Potrivit presei locale, 43 de persoane au devenit victime ale atacului, iar alte 126 de persoane au fost salvate, printre care 41 de străini. Atunci, atacul a fost revendicat de către membrii mișcării "Taliban".

Fluxul de știri
0