Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Iată motivul pentru care oamenii de afaceri nu doresc să investească în sport

© Photo : Arhivă personală Ivan GoncearucIvan Goncearuc (D)
Ivan Goncearuc (D) - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul echipei de fotbal Sfântul Gheorghe Suruceni, Ivan Goncearuc, este de părere că statul nu acordă atenție dezvoltării sportului și chiar neglijează acest domeniu.
De ce oamenii de afaceri nu doresc să investească în sport ?!

Oamenii de afaceri nu sunt motivați să sprijine financiar sportul moldovenesc, iar dacă se decid să susțină un club sportiv, sunt taxați de fiecare dată.

"Lipsa Legii Sportului le leagă mâinile finanțatorilor. Vă dau un exemplu. Un bussinesman achită multe taxe până când obține un venit, iar dacă acest venit vrea să-l investească într-o echipă de fotbal, trebuie să plătească din nou taxe și impozite. Este o situație ambiguă", a declarat Ivan Goncearuc pentru Radio Sputnik Moldova.

De asemenea, conducătorul echipei din Suruceni a lăsat să se înțeleagă că fenomenul salariilor în plic poate fi întâlnit la echipele mari, însă nu și la formații mici, care nu-și permit remunerări financiare grozave, precizând că „într-o societate normală nu trebuie să existe acest fenomen”.

Vezi ce declarații a mai făcut Ivan Goncearuc în cadrul emisiunii Sport, care apare în fiecare luni, la ora 19:00, la Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0