Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine va testa integritatea candidaților

© Sputnik / Miroslav RotariSergiu Sârbu
Sergiu Sârbu - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul a operat o serie de modificări în lectură finală prin care a extins responsabilitatea eliberării certificatelor de integritate și pentru Agenția de Servicii Publice, prin intermediul centrelor multifuncționale.
Cine va testa integritatea și inocența candidaților

Autoritatea Națională de Integritate nu va fi singura instituție care va elibera certificate de integritate. Deputatul Sergiu Sârbu a declarat în studioul radio Sputnik Moldova că în condițiile unei cereri sporite de circa 60 de mii de certificate la alegerile viitoare, dar și pentru a  evita aglomerația, legiuitorul a extins termenul de valabilitate a certificatului de integritate până la trei luni.

Acesta va fi eliberat și de Agenția de Servicii Publice. Sergiu Sârbu a mai spus că certificatul de integritate nu va constitui un impediment pentru persoanele care vor dori să candideze la o funcție eligibilă. Chiar dacă anumite persoane vor avea probleme cu averile nejustificate sau conflictele de interese constatate, acestea vor putea candida. Va fi doar o singură excepție — când va exista o decizie definitivă a instanței cu privarea dreptului de a ocupa o funcție publică, a mai spus Sergiu Sârbu. 

Fluxul de știri
0