Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Belea pe capul șoferilor: Hoții de automobile au pus la cale o nouă metodă de spargere

© Sputnik / Rodion ProcaAutomobil spart de hoți - foto de arhivă
Automobil spart de hoți - foto de arhivă - Sputnik Moldova
Abonare
Ingeniozitatea hoților nu are limite - aceștia fac uz de cele mai noi tehnologii în activitatea lor criminală.

CHIȘINĂU, 28 apr — Sputnik. O grupare criminală a dat cel puțin opt spargeri de automobile în capitală, prin scanarea sistemelor de alarmă.

Procurorii și Polițiștii din Capitală au anihilat activitatea unei grupării criminale, specializate în spargerea automobilelor prin scanarea frecvenţei sistemului de alarmă cu un dispozitiv confecţionat artizanal.

Hoții au fost reţinuţi în flagrant, în timp ce au pătruns într-un automobil de model Toyota Yaris, parcat într-o curte de pe strada Andrei Doga din Chișinău, din care au sustras mai multe bunuri materiale. Fiind percheziţionaţi, asupra lor au fost depistate şi ridicate mijloacele destinare săvârşirii infracţiunii — dispozitivul de scanare a frecvenţei sistemului de alarmă.

Automobil, parcare, Chişinău - Sputnik Moldova
Societate
Atenție șoferi: Tâlharii au inventat o nouă metodă de a fura mașini

Persoanele reţinute s-au dovedit a fi trei locuitori ai capitalei, cu vârstele cuprinse între 32 şi 39 de ani, toţi anterior fiind judecaţi pentru diverse infracţiuni comise în Republica Moldova.

Investigaţiile oamenilor legii au durat 23 zile, timp în care s-a stabilit că membrii grupării criminale acţionau foarte rapid, conform unui plan prestabilit, fiecare avându-și rolul bine determinat. În cursul urmăririi penale au fost acumulate probe, care confirmă faptul implicării respectivei grupări criminale în cel puţin 8 furturi, comise prin metode identice pe teritoriul capitalei.

Procuratura municipiului Chişinău le-a înaintat indivizilor învinuirea pentru furt săvârşit de un grup criminal organizat, prin pătrundere în încăpere, cu cauzarea de daune în proporţii considerabile, iar magistraţii au admis în mod integral demersurile procurorilor, toţi trei învinuiţi fiind plasaţi în arest preventiv pentru 30 zile.

Prinși pe picior greșit: Operațiune specială a polițiștilor>>>

Pentru aceste acţiuni, legislaţia prevede până la 6 ani închisoare

Fluxul de știri
0