Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Comisii pentru situații excepționale, la Râșcani: Vremea extremă a lăsat în urmă prăpăd

© Sputnik / Дмитрий Паршин / Accesați arhiva multimediaДождь в Москве
Дождь в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
Vremea rea a făcut prăpăd aseară în mai multe localități din raionul Râșcani - autoritățile au constituit Comisii pentru situații excepționale.

CHIȘINĂU, 27 apr — Sputnik. Ploile torențiale cu grindină și vânt puternic din seara zilei de joi au lăsat în urmă culturi distruse, arbori doborâți, acoperișuri smulse.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, intemperia a afectat în special localitățile Mihăileni, Borosenii Noi, Văsileuți și Zăicani din raionul Râșcani.

Furtună în Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Prognoza meteo: Ne așteaptă o vară cu fenomene extreme

Mai mulți arbori au fost doborâți la pământ, iar salvatorii au intervenit pentru deblocarea drumurilor.

În localitatea Borosenii Noi, vântul a smuls foi de ardezie de pe mai multe acoperișuri, iar în localitatea Zăicani grindina a afectat un depozit.

În seara zilei de ieri, în unele localități din raioanele Râșcani și Drochia au fost înregistrate deconectări ale energiei electrice, situația fiind remediată pe parcursul nopții.

Pentru studierea detaliată a situației, la fața locului activează Comisiile pentru situații excepționale raionale, care vor estima pagubele materiale provocate.

Fluxul de știri
0