Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Schimbări importante: Nu va mai trebui să prezentați aceste acte

© Sputnik / Anar MustafayevActe, foto de arhivă
Acte, foto de arhivă - Sputnik Moldova
Abonare
A fost exclusă obligativitatea prezentării unor acte în cazul prestării anumitor servicii.

CHIȘINĂU, 27 apr — Sputnik. Începând cu 17 aprilie, Agenția Servicii Publice a exclus necesitatea prezentării unor documente la prestarea serviciilor cadastrale pentru cetățenii solicitanți de servicii publice.

Папки с документами, фото из архива - Sputnik Moldova
Societate
Nu va mai trebui să prezentați aceste acte: Modificări importante anunțate de Guvern

Astfel, nu mai este nevoie de actul justificativ al organului de înregistrare a actelor de stare civilă privind schimbarea numelui pentru persoanele fizice și a certificatelor de căsătorie sau divorț, dacă informația este inclusă în Registrul de stat al populației.

În același timp, în cazul persoanelor juridice nu mai este necesară prezentarea deciziei de înregistrare și a extrasului din Registrul de stat al persoanelor juridice și întreprinzătorilor individuali. De altfel, aceste acte costă între 110 și 440 de lei, în funcție de timpul de prestare a serviciului. Conform noilor reglementări, registratorul din domeniul cadastrului va extrage informația necesară din sistemele informaționale de stat.

Anterior, în cazul necorespunderii datelor din actul de identitate cu datele din documentul ce confirmă dreptul de proprietate, persona fizică urma să prezinte registratorului actul justificativ al organului de înregistrare a actelor de stare civilă privind schimbarea numelui. Totodată, în cazul solicitării serviciilor de înregistrare de către persoanele juridice, acestea trebuiau să prezinte extrasul din Registrul de stat al persoanelor juridice și întreprinzătorilor individuali sau decizia de înregistrare.

Bilanţul CNA: Numărul infracţiunilor de corupţie este în creştere>>>

De altfel, din luna martie 2018, la înregistrarea de stat a persoanelor juridice cât şi la înregistrarea modificărilor în Registrul de stat al persoanelor juridice nu mai este necesară prezentarea extrasului din Registrul bunurilor imobile, costul căruia este de 51 de lei.

Fluxul de știri
0