Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În premieră instituțiile de stat de la Chișinău vor activa în stânga Nistrului

© Sputnik / Miroslav RotariSergiu Sârbu
Sergiu Sârbu - Sputnik Moldova
Abonare
Începând cu 1 septembrie 2018 posesorii de mașini din regiunea transnistreană vor primi plăcuțe de înmatriculare neutre și vor fi admiși în traficul internațional. Deputatul Sergiu Sârbu a făcut câteva dezvăluiri privind detaliile acordului semnat la Bender de către negociatorii șefi din partea Chișinăului și Tiraspolului.
În premieră instituțiile de stat de la Chișinău vor activa în stânga Nistrului

Deputatul Sergiu Sârbu a declarat pentru studioul radio Sputnik Moldova că mijloacele de transport vor avea plăcuțe auto neutre cu numere de înmatriculare format din trei litere și trei cifre și un pașaport tehnic conform cerințelor Convenției de la Viena privind circulația internațională.

În premieră Chșinăul va avea acces la baza de date a registrului mijloacelor de transport din stânga Nistrului. Autoritățile vor cunoaște cine este proprietarul autovehiculului. De asemenea, vor deține și informația privind proveniența mașinilor furate, a spus Sergiu Sârbu.

El a reiterat că nu este vorba despre o cedare din suveranitatea Republicii Moldova, întrucât există un șir de state europene cu autonomii lărgite care folosesc plăcuțele neutre de înmatriculare a mașinilor.

Cel mai important aspect al acordului, mai spune Sergiu Sârbu, este faptul că angajații Agenției Servicii Publice vor avea acces la cele două centre de reînregistrare a autovehiculelor transnistrene din orașele Tiraspol și Râbnița.

Potrivit acordului, un autovehicul nu va putea avea în același timp un număr neutru și un număr transnistrean. Locuitorii din stânga Nistrului care vor decide să-și păstreze numărul transnistrean vor putea călători cu mijloacele de transport respective doar pe teritoriul Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0