Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Operațiune specială: Bărbat în comă, transportat cu elicopterul de la Ștefan Vodă - Video

© Photo : IGSUIntervenție aero - medicală SMURD
Intervenție aero - medicală SMURD - Sputnik Moldova
Abonare
Misiune grea aseară pentru un echipaj SMURD - un pacient cu traumatism cranio-cerebral grav a fost transportat de urgență la Chișinău.

CHIȘINĂU, 27 apr — Sputnik. Un elicopter din cadrul Inspectoratului General român de Aviație cu un echipaj SMURD a intervenit ieri pentru salvarea unui bărbat aflat în comă de gradul III.

Echipa de intervenție s-a deplasat de la Iași către orașul Ștefan Vodă, de unde a fost preluat un pacient în vârstă de 69 de ani, care s-a ales cu un traumatism cranio-cerebral închis după ce ar fi căzut din remorca unui tractor.

Intervenția a avut loc în seara de 26 aprilie. Pacientul a fost transportat pe cale aeriană la Institutul de Medicină Urgentă din municipiul Chișinău, cu aterizarea pe stadionul,,Dinamo".

© Photo : IGSUIntervenție aero - medicală SMURD
Intervenție aero - medicală SMURD - Sputnik Moldova
Intervenție aero - medicală SMURD

Specialiștii au apreciat că bărbatul a suferit un traumatism craniu cerebral închis, comoție cerebrală, fiind în comă de gradul III. Echipajul SMURD a monitorizat persoana pe parcursul zborului, iar ulterior aceasta a fost preluată de medicii din Republica Moldova.

Potrivit informație Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, aceasta este a două intervenție aero-medicală de la începutul anului 2018 și a 42 —a intervenție de la lansarea Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare transfrontalier.

Fluxul de știri
0