Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nicolae Botgros va face asta chiar de Ziua Drapelului de Stat

© Photo : Facebook / Mihai ChiricaNicolae Botgros
Nicolae Botgros - Sputnik Moldova
Abonare
Cunoscutul violonist și dirijor Nicolae Botgros va participa astăzi la lansarea unei antologii despre viața și activitatea sa.

CHIȘINĂU, 27 aprilie — Sputnik. Biblioteca Națională a Republicii Moldova lansează astăzi antologia „Sufletul Viorii, Nicolae Botgros" în carte este evocată activitatea maestrului de-a lungul anilor: articole publicistice, interviuri din presa scrisă, radio, televiziune și fotografii din arhiva familiei. 

NICOLAE BOTGROS și Orchestra LĂUTARII din Chișinău - In drum spre casă - Sputnik Moldova
Videoclip emoționant: Nicolae Botgros și Orchestra Lăutarii - În drum spre casă

Conceptul și selectarea articolelor care se regăsesc în carte aparține Vetei Ghimpu Munteanu.

„Am selectat din presa vremii cele mai frumoase aprecieri, prețuiri și calificative atribuite omului și artistului Nicolae Botgros de către cei care-l iubesc și-l admiră", a declarat Veta Ghimpu Munteanu pentru presa locală.

La eveniment de lansare a antologiei va participa și ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

Nicolae Botgros s-a născut în data de 25 ianuarie 1953, în satul Bădicul-Moldovenesc, Cahul. A făcut studii muzicale la școala de cultură „Elena Sârbu" din Soroca, conservatorul „Gavriil Musicescu" din Chișinău.

A fost violonist în Orchestra „Mugurel" și în orchestra ansamblului de dansuri populare „Joc". Din anul 1978 și până în prezent este director artistic al Orchestrei Naționale de muzică populară „Lăutarii". Numele Nicolae Botgros îl poartă Palatul de Cultură din Cahul, Colegiul de Arte din Soroca, gimnaziul din satul Chioselia, Cantemir și gimnaziul din satul Bădicul Moldovenesc, Cahul.

Fluxul de știri
0