Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: Președintele României a cerut public demisia premierului Viorica Dăncilă

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Klaus Iohannis a declarat vineri că îi retrage încrederea prim-ministrului Viorica Dăncilă.

CHIȘINĂU, 27 — Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a cerut astăzi demisia șefului Guvernului, Viorica Dăncilă, declarând că ea "nu face față acestei poziții", scrie presa din țara vecină.
Declarația a fost făcută la scurt timp după ce prim-ministrul Dăncilă a anulat întâlnirea care urma să aibă loc la Palatul Cotroceni.

"Ar fi trebuit să am o întâlnire cu doamna Dăncilă. Nu s-a mai ținut. Întâlnirea urma să aibă ca temă conflictul dintre Guvern-PSD și BNR", citează digi24.ro.

Potrivit președintelui român, calitatea principală a BNR este independența ei față de Guvern și față de alte autorități, iar PSD pune sub semnul întrebării această independență. BNR nu poate să fie acaparat de PSD, trebuie să rămână independent.

Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Iohannis se opune mutării ambasadei române la Ierusalim

Totodată, Klaus Iohannis a declarat că aşteaptă explicaţii de la premier şi pentru vizita din Israel, în care aceasta ar fi plecat fără mandat din partea sa.

Președintele trebuia consultat în legătură cu memorandumul secret privind mutarea ambasadei la Ierusalim, a punctat acesta. Însă, potrivit șefului statului, Dăncilă a preferat să executele ordinele de la partid. Eu retrag încrederea doamnei Dăncilă.

"Retrag încrederea doamnei Dăncilă. După cum am spus, pe 29 ianuarie Guvernul a fost învestit. Au trecut trei luni, după care pot să trag o concluzie — doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru a României şi transformă astfel Guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. De aceea solicit public demisia doamnnei Dăncilă din funcţia de prim-ministru a României", a declarat Iohannis, citat de stiripesurse.ro

Fluxul de știri
0