Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Avertizare de ultimă oră a meteorologilor: În Moldova vin înghețurile

© Sputnik / Игорь Подгорный / Accesați arhiva multimediaИней
Иней - Sputnik Moldova
Abonare
De la arșiță la îngheț - de asta vom avea parte în următoarele zile - prognoze meteo îngrijorătoare.

CHIȘINĂU, 27 apr — Sputnik. Vreme extremă în această primăvară — după temperaturile excesiv de ridicate, urmate de ploi torențiale cu grindină în nordul țării, meteorologii au emis astăzi o avertizare de îngheț, valabilă până în data de 4 mai.

Astfel, în orele dimineții, pe 28 aprilie, în jumătatea de nord a țării izolat se prevăd înghețuri la suprafața solului, predominant în depresiuni, cu intensitatea de —1..-2°С.

Сильный град - Sputnik Moldova
Prăpăd în nordul țării: Grindina a făcut ravagii în raionul Râșcani - foto

Totodată, din cauza temperaturilor excesive din ultima perioadă și lipsei precipitațiilor, va persista și pericolul izbucnirii incendiilor.

Specialiștii precizează că, până în data de 4 mai, pe o mare parte a teritoriului se prevede pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole.

În același timp, potrivit estimărilor meteorologilor, valorile termice maxime vor crește constant în următoarele zile.

Dacă sâmbătă se vor înregistra ziua 23..25 de grade, la începutul săptămânii viitoare, în sudul țării, s-ar putea înregistra și 30 de grade Celsius.

Fluxul de știri
0