Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nu vor mai avea chef să sune: Amenzile pentru alertele false au fost majorate

© Sputnik / Мирослав РотарьPoliția
Poliția - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Modificări la Codul Contravențional: Oamenii care vor alerta fals poliția se vor alege cu amenzi usturătoare.

CHIȘINĂU, 27 apr — Sputnik. Guvernul a aprobat un proiect de lege cu privire la modificarea şi completarea Codului Contravenţional al Republicii Moldova. Potrivit noilor modificări, pentru alertele false sancțiunile vor fi dublate. Vinovații vor achita până la 3000 de lei și nu 1500 cum era până în prezent.

Ștefan Creangă - Sputnik Moldova
Jumătate de miliard de lei. Iată pe ce vrea să cheltuiască Guvernul acești bani

De asemenea, vor fi pedepsiți mai dur și cei care tulbură liniștea publică după ora 18:00 și până la 08:00. Până acum erau amendați cei care făceau zgomot în intervalul orelor 22:00 — 07:00.

Persoanele care vor încălca legea vor putea achita jumătate din amenda stabilită în trei zile lucrătoare și nu în 72 de ore, așa cum era până acum.

Pentru unele contravenții, persoanelor care vor plăti integral amenda în timp de trei zile nu le vor fi aplicate puncte de penalizare.

Prima ispravă a polițiștilor pe biciclete: Vezi ce au făcut în parcul La Izvor>>>

Modificările prevăd și sancțiuni mai dure pentru abuzurile comise de către părinți sau reprezentanți legali împotriva copiilor. 

Fluxul de știri
0